Verdighet og respekt

På Shalam Babettes hus vaskes et rom ut. Det er onsdag, vi har akkurat fått telefon fra Nav som tildeler nødbolig om at vedtaket på ei av beboerne avsluttes. Det betyr at vi skal vaske ned rommet og klargjøre det for neste beboer som skal flytte inn.

I dag er det Emilie som raskt finner fram vasketralla og setter i gang. Sengetøyet settes på vask, og Emilie ser at hodeputa mangler. Den har nok beboer tatt med seg ut. Dette er ting som kan skje, selv om vi prøver å holde kontroll på at våre eiendeler ikke tas med ut.

Vinduskarm, lister, døra og hyller får seg en vask. Kjøleskapet tømmes og vaskes. Emilie flytter på både seng og kjøleskap og vasker under. På dette rommet var det sølt maling på gulvet av ei av beboerne etter et “kreativt prosjekt”. Det er ikke sjelden vi må skrubbe med Aceton for å få bort flekker som sitter godt fast.

“For meg er det å vaske ut og klargjøre et rom, en av de mest verdifulle oppgavene vi har på Babettes”, sier Emilie. Emilie er miljøterapeut på Babettes hus og i Shalam Rehab. “Det å vite at neste kvinne som kommer til oss skal få et reint og trygt rom, med en rein seng å sove i er givende. Jeg ser på det som givende istedenfor å tenke at det er en kjedelig oppgave å vaske et rom”. Dette sier hun mens hun legger på reint sengetøy og finner fram to håndklær som legges klart på senga. På senga legges en hilsen til neste kvinne som kommer med teksten:

Kjære ………. Velkommen til oss på Babettes. Vi ønsker at du skal føle deg trygg og ivaretatt den tiden du bor her. Det finnes et håp og en fremtid for deg. Du er verdifull! Hilsen oss damene på Babettes hus.

Likte du denne artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest