Shalam har åpnet ny gjenbruksbutikk! 

Da det ble bestemt at den gamle gjenbruksbutikken på hjørnet av Dronningensgate skulle rives, var Shalam raskt ute med å kikke på nye aktuelle lokaler. Og for en drømmeplass vi fant! I store flotte lokaler på Parko har Shalam skapt ett herlig miljø, hvor det er rom for å komme å ta seg en kaffekopp og få en prat. Det er et informasjonshjørne hvor det vil sitte ansatte fra ulike avdelinger i organisasjonen å jobbe og være tilgjengelige. 
I tillegg er det selvfølgelig fullt fokus på gjenbruksvarer, med alt det fine vi selger i butikken.

Gjenbruk og bærekraft er i vinden som aldri før, og åpningsdagen ble en skikkelig festdag med masse blide kunder og venner som kom innom for å gratulere, heie, spise kake og shoppe.
Flere ganger måtte vi kle om utstillingsdukkene og endre på utstillinger, fordi det ble solgt.  

Parko er en av totalt tre gjenbruksbutikker som drives av Shalam.
De andre butikkene finner du på Slettheia og i Skippergata. Her er det noe for alle.  

Bærekraft 

Inntekten fra salg i gjenbruksbutikkene går direkte tilbake til vårt arbeid.
Vi er en non-profit stiftelse som er opptatt av å jobbe lavterskel, gatenært og oppsøkende. 

Vi henter også inn ting fra gjenbruksbutikkene inn i de andre avdelingene i Shalam.
For eksempel er det meste av kontormøbler, kafé-møber og inventar, hvitevarer, skap og kommoder gjenbruk vi har fått inn. Speil, bilder, interiør og hyller er også gjenbruk som tas inn i våre andre avdelinger for rusomsorg, nødbolig, rehabilitering og kontorer.
Brukte klær tar vi også inn i avdelingene for å gi til de som kommer til oss som har lite. 

Alle i arbeid 

Shalam består av flere ansatte og mange frivillige. Vi har flere veiledere som følger opp de på arbeidstrening/hospitering. Vi har for eksempel tiltak via Nav, kriminalomsorgen, samt de som er i et opplegg i rehabiliteringsavdelingen vår. 

Vi er stolte av å kunne være med på å skape arbeidsplasser til mange som ellers ville stått utenfor arbeidsmarkedet. I alle våre butikker finner du mange frivillige, samt flere på arbeidstrening. Vi mener alle har et felles ansvar for å gi mennesker en sjanse, og Shalam ønsker å være en aktiv bidragsyter til et mer bærekraftig samfunn.  

Alle er med og bidrar inn i vårt arbeid, og kan etter hvert få ansvar som arbeidsledere innenfor matutdeling, kafédrift, arbeid i gjenbruksbutikkene, transport og oppsøkende arbeid. Vi ser at når vi gir de som er på arbeidstrening og i rehabilitering et ansvar, reiser de seg og vokser. De får en mening, og de blir sett.
Vi har mange avdelinger, men alt henger likevel tett sammen, og vi kan bruke hverandre på flere felt samtidig. 

Besøk oss gjerne på vår nye hjemmeside: www.shalam.no 

Likte du denne artikkelen?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest