RAPPORT FRA GATA

Tekst: Thor Solberg
Publisert i Shalam Kontakt nr. 1/03

Unge oldinger stabber stakkato med sammentrukne skuldre, innover, utover, bortover og nedover etter gatene. Som veidemenn i urban villmark søker de sitt bytte, bakom kollene og i de vanskelig tilgjengelige kløftene damper det fra utvidede nesebor. Små «bags» av sølvpapir byttes nervøst mot krøllete sedler, stenket av blod og bitre tårer. Meningsløst kan man kanskje si. Jakter på et pulver som «smiler» vennlig for etterpå å drepe deg; ja meningsløst er det, og bare det!

Men så kan jo den enkelte av oss spørre seg selv; Hva jakter JEG etter? Stillheten etter et slikt spørsmål kan lett bli av den pinlige sorten. Narkotika dreper og det skjer så fort. Materialisme er en annen type rus som sjeldent dreper legemet men gjør kort prosess med vårt gudsforhold. Kanskje du og jeg er likere dem vi så omsorgsfullt prøver å hjelpe enn det vi liker å tenke på?
Vi drikker ikke, røyker ikke, banner ikke, pluss en endeløs rekke av prektighet.

Dog kjære leser syntes jeg ordet MEN i denne sammenheng bør LYSE i noen skrift. Kanskje sitter noen av oss kneisende til hest og kikker på «stakkaren» som kaver langs bakken. Hva med å heller stige ned? Slik som Jesus gav oss et lysende eksempel på. Du som leser dette kan, som jeg, bety så uendelig mye for den som strever og har tungt å bære i denne byen. Det er ikke alltid et vitnesbyrd fra «hesteryggen» når inn til hjertet hos mottakeren uansett hvor sanne og fine ordene måtte være.

Kjære kristne venn. Hadde denne byen hatt, la oss si bare ti «nedstegne» kristne «milslukere» til, så ville det ha revolusjonert kvaliteten på gatearbeidet. Det finnes et lys som skinner i mørket også i denne byen. Men sett i forhold til mengden av menigheter, er lysstyrken som et talglys målt opp mot en lysbombe. Potensialet er voldsomt og veien til «døren» er bare et par meter. Den dagen Kristiansands kristne reiser seg kollektivt og gir seg «dørstokkmila» i vold, vil trærne  «klappe i hendene» og regnet fra vest bli omskapt til gledestårer.